Brainbreaker – zou je doen wat je deed, als je wist wat je doet

In de blogserie brainbreakers vind je vragen, stellingen of onderwerpen waar ik over nadenk of dingen die ik mijzelf afvraag en graag wil delen. Tijdens het lezen kom je waarschijnlijk heel wat vragen tegen, ik beantwoord of behandel ze bewust niet allemaal, zodat het aan jou is hoe je het opvat/beantwoord. 

Stel. Je werd niet beïnvloed door social media, vrienden en familie. Zou je dan doen wat je nu doet? Zou je dingen anders doen?

De wereld is een soort eisenlijstje. Ons gedrag dat huppelt vaak mee met gewoontes, trends en gedragingen. Doe ik en zeg ik dingen omdat ik dat wil? Neem ik mijn eigen verantwoording en sta ik volledig achter wat ik zeg en doe?

Alles wat we zien, horen en lezen heeft invloed op ons. Zelfs wanneer we denken dat, dat niet zo is. Laten we teruggaan naar vroeger. Wij geboren. Tadaa! Je eerste woordjes, bewegingen, allemaal geleerd, doordat anderen ons het hebben voorgedaan.

Stopwoordjes. Zelf bedacht? Waarschijnlijk heb je ze overgenomen van vrienden of mensen die dicht bij je staan en dit -veel te- vaak herhalen. Of uit filmpjes bepaalde teksten en zinnetjes.

Social media. Marietje met haar 300 likes en jij 200. Lijkt jou volgende foto dan meer op die van Marie? Scrol even door je Instagram en we moeten erkennen dat we wat dat betreft ook allemaal een stelletje kudde dieren zijn.

Beoordelen. Het terras, we weten het allemaal die heerlijk warme dagen. Een terrasje met een heerlijk koud drankje. Ik zal het bij mezelf houden –> Ik neem plaats, zodat ik het hele terras kan overzien. Beste plekje, met zicht op voorbij lopende mensen. Al snel heb ik de smaak te pakken en meld ik te pas en te onpas wat ik van iedereen vind. Dat rokje is echt fantastisch. Ai, vriendin. Dat jurkje is eigenlijk een shirt. Die kleur had anders gekund.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Het beoordelen en soms zelfs veroordelen gaat bijna als vanzelf. De volgende dag is het mijn beurt. Niet om op het terras te gaan zitten, maar om langs ongeveer een stuk of zeven terrasjes te paraderen. Ik kan je garanderen de rollen waren omgedraaid. Stukken minder leuk wel.

Last but not least. Het ‘nadoen’ op zichzelf is helemaal geen verkeerd iets. Nadoen, napraten, nalezen. Dat is hoe je leert en aan je info komt. Juist door anderen na te doen leer je. Het punt wat ik hier alleen aan wil kaarten is dat het niet onbelangrijk is om een beetje te weten wát je na doet. Juist om iemand alleen nog maar beter na te kunnen doen. Misschien zelfs wel om een voorbeeld ze te zijn, zodat anderen jou kunnen nadoen.

Het moraal. Wat doe je? Weet je wat je doet en zegt? Wie of wat doe jij na? Als je daar zo over nadenkt, zou je dat dan anders willen doen? Misschien helemaal niet, maar misschien juist wel. It’s all up to you!

 

Misschien vind je dit ook interessant:

Styling foutjes en tips
1/15/2020

De bruiloft van Lennard & Kelsey
10/26/2019

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *