Styling foutjes en tips

Bruiloft styling
Mijn styling tip is over het algemeen, gebruik grote elementen en maak statements. Met kleur of grove materialen. Finetune met toffe details, dat dan weer wel.

Veel gemaakte foutjes
Toch worden er veel styling foutjes gemaakt. Waar soms uren werk zit in een slinger of ballonnen, vallen op locatie de ballonnen of slinger in het niet.

Tip! Ga je voor een bepaald element? Laat het terugkomen en gebruik veel. Natuurlijk kun je een toffe slinger decoratie maken. Ga dan all the way met hele lange slingers, zodat niemand om jouw slingers heen kan.

Ballonnen altijd minimaal in trossen van 3 maar liefst in trossen van 5. Ballonnen vallen in grote ruimtes gauw weg.

Stylingplan
Bedenk van te voren altijd waar en wat je wil decoreren, zodat je niet achteraf veel over hebt of veel energie hebt gestopt in decoratie die uiteindelijk erg tegenvalt/wegvalt.
Ga langs bij de locaties, kijk in het draaiboek hoe lang iedereen in deze ruimte is en bepaal dan de hoeveelheid decoratie.

Dag
Je kunt natuurlijk op het verzamelpunt aan het begin van de dag al helemaal uitpakken en binnen en buiten optimaal versieren. Ben je hier maar een uurtje? Laat dan de all the way versiering achterwege en gebruik deze savonds op de feestlocatie. Vind je het moment dat de bruid en bruidegom aankomen een tof punt? Zorg dan dat hier toffe versiering is. Dit wordt namelijk vaak gefotografeerd en als iedereen er is op dat moment heeft ook iedereen deze versiering gezien en dus de moeite waard om iets leuks van te maken.

De ceremonie is vaak maar één uurtje. Iedereen kijkt dit uur naar het bruidspaar en de ambtenaar, zorg daarom voor een toffe setting rondom het bruidspaar en de ambtenaar. Het is zonde om de gang te versieren als je hier maar één minuut doorheen loopt. Uiteraard is het pad waar de bruid doorheen loopt wel heel tof om te versieren. (denk aan windlichten of bloemenvaasjes)

Ditzelfde geldt voor de kerk.

Avond
De ontvangst (ook voor de avondgasten) is tof om te voorzien van een leuke setting. Voor de diner tafel kun je ook all the way gaan. Let ook hier op, dat je versiert waar de gasten naar kijken. Neem daarom als hoofddoel je tafel en daarna de omgeving als je nog deco of budget overhebt. Gasten zitten hier dichtbij je decoratie, daarom is dit ook een toffe kans om detail versiering toe te voegen. Strikjes en creaties zijn hier perfect.

De feestzaal is ook een uitgelezen kans om flink los te gaan. In geval dat er tafels staan, maak toffe tafel decoraties eventueel met persoonlijk tintje of spelletjes voor de gasten. Hier kun je misschien ook iets tofs doen met het plafond?! Ook sweettables e.d. zijn leuk om een projectje van te maken.

Focus nooit op vergeten hoekjes, maar altijd eerst op algemene grote elementen, zeker in grote ruimtes, zoals een feestzaal. Grote ruimte? Kijk of er mogelijkheden zijn om sfeer hoekjes te creëren.

Ga je binnenkort trouwen of ben je ceremoniemeester? Je mag me altijd een berichtje sturen voor tips of vragen. Ook verhuur ik decoratiematerialen. Op dit moment staan er al een aantal items op de site, maar er komt nog meer. Klik hier om de items te bekijken.

Misschien vind je dit ook interessant:

De bruiloft van Lennard & Kelsey
10/26/2019

FromAnnie update!
10/8/2019

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *